III. Kézműves Magyar Ízek Vására
A vásár Millenáris Park nagy csarnokában került megrendezésre. A hangulat kellemes volt a tömeg ellenére. Bár valahogy jó is a tömeg. Öröm azt látni, hogy ennyi ember érdeklődik a magyar termékek iránt.
Először körbe jártam. Több helyen lehetett kóstolni, bár nem olyan sokan, hogy az ebédet pótolja. Így az első kör után leültem a színpad előtt egy tál szürkemarhás gulyással cipóban. Pont jókor, mert Borbás Marcsi beszélgetett Vinkó Józseffel, a Magyar Konyha című újság főszerkesztőjével. A múlt héten fedeztem fel a lapot és nagyon tetszik. Végre nem egy recept újság, hanem egy gasztronómiai lap. Ekkora már megtaláltam a standjukat és be is szereztem két ingyen példányt. A férfi is nagyon szimpatikus volt. Abban emlékeztetett magamra, hogy ő is sok mindenről tudott beszélni és emiatt néha elfelejtette, hogy miről is akart beszélni. Főleg az alapanyagok fontosságáról volt szó és a Magyar Konyha céljairól.
Ezután ismét felmentem az emeletre. Már korábban kinéztem magamnak desszert gyanánt a nádcukros fagyit. A listán szerepelt egy "Zengő" nevű is. Megkóstoltam és ez egy nagyon finom bor ízű fagyi. Azt választottam és egy csiperkét mellé. A fagylalt nyalása közben a Borra-Való Eggyüttest hallgattam.
Ezután elkezdtem vásárolni. Vettem innivalónak gyümölcslevet. 100%-os alma- és répalé. Találtam jó fajta kökény lekvárt. Még sose ettem korábban, de az tetszik benne, hogy nem édes. Anyukámnak vettem kipróbálására homoktövis teát. Általában nem szereti a teát, de ez csak gyógynövény. Gyulladás csökkentő és magas vitamin tartalmú. Remélem segíteni fog a bajain.
Az emeleten is vásároltam. Vizibivaly csemege szalámit és szürkemarha csípős kolbászt. Több helyen volt eper bor és mindenhol lehetett kóstolni. Az S.T. eperbor bizonyult a legfinomabbnak és ebből is került egy üveg a szatyromba. Egy helyen árultak mustot jó áron és az ottani pohár rosé pezsgő mellett vettem azt is.
A vásárról fáradtan, jóllakottan, megrakottan távoztam. Jól éreztem magamat és elhatároztam, a következő évben is ellátogatok.
Comments
Post a Comment